Onmisbare TIPS die mij erg geholpen hebben bij overprikkeling:

TIP 1. Afstand nemen van de omgeving waarin je bent; je bent in een toxische omgeving en de enige manier om jezelf te beschermen tegen de prikkels is gewoon afstand nemen. Dat klinkt eenvoudig, maar er zijn situaties waarin dit niet direct kan. Denk aan een werkomgeving, bruiloft, verjaardag etc. in dat geval is optie 2. een goede oplossing.

TIP 2. Ademhalingsoefeningen doen;  Eén van de meest eenvoudig-voor-de-hand-liggende-oplossing, die maar weinig mensen écht doen. Ga rechtop zitten met je voeten plat op de grond. Hou je armen langs het lichaam en adem 8 seconden diep in (of zover de ademhaling het toelaat) door de neus. Adem vervolgens 6 seconden langzaam uit via de mond. Herhaal deze methode minimaal 3x. Je zult zien dat ontspanning direct effect heeft op je houding, spierspanning en de turmoil in je hoofd.

TIP 3. Music maestro!; Zet een koptelefoon op of doe je earplugs in en luister naar rustgevende muziek. Na een minuut of 5 heb je het eerste rustgevende resultaat al te pakken. 

TIP 4. Drink warm water. Warm water zonder thee, cafeïne of zoetstoffen wordt heel vlot door het lichaam opgenomen. Iets wat in Azië een dagelijks gebruik is. Het is een manier om je lichaam snel te hydrateren, aangezien een koud glas water éérst door het lichaam opgewarmd moet worden.

TIP 5. Actie sport; Boksen, intensief hardlopen, fietsen. Zorg ervoor dat je éven kort en krachtig gas geeft en dan je rust pakt. Ga niet een duurloop doen. Een piek pak je met een piek! Probeer maar. (mits in goede gezondheid uiteraard).

 

Een gratis gesprek. Voor jou.

Book an appointment with Personnel Calendar using SetMore

Scroll naar boven
Scroll naar top